История

История

Създадена през 2012-та година от сестрите Ина и Росица Паунови, една млада българска марка тръгва по ароматните следи на българската маслодайна роза, за да разкрие тайните на цветето в кулинарията. Единствената марка посветена изключително на ролята на розата в храната, Rosey's mark създава концепцията за "Флорална гастрономия от България".

От концепцията до продукта

Продуктовото портфолио засега включва три категории продукти: сладка, шоколад и чай.

Шоколадът с рози е ръчно правен и е първият по рода си шоколадов продукт с българско розово масло. Първият вкус, черен шоколад с рози, е създаден през 2014 г, последван от още два вкуса през 2015 г. – млечен шоколад и бял шоколад. И трите с отличителна нотка на роза, тези шоколадови блокчета са истинска атракция за любителите на качествен авторски шоколад.

Серията сладка се отличава с оригинални рецепти създадени и представени за пръв път през 2016 г. Напълно натурален и със 100% плодови захари, новият вкус на сладката от рози е по-свеж и  наистина здравословен, защото вместо захар или изкуствени подсладители съдържа ябълков сок. Богатството от вкусови комбинации с рози се материализира, за да очарова и изкуши дори скептиците към чистия вкус на роза. Рози, ягоди или малини? А защо не всички заедно!

Чайовете с марка Rosey’s mark включват подбрани български билки от най-високо качество и произхождащи от екологично чисти райони. Чаената колекция включва  рози, лавандула и мурскалски чай.

Мисия

Мисията на Rosey's mark е да разгърне и популяризира ролята на розите в храната както чрез продуктите си, така и чрез серия от активности като събития, сътрудничества с професионални шеф-готвачи, разработване на авторски рецепти и популяризиране на информацията относно възможностите на розата в съвременното хранене.

rosey's mark

rosey's mark