Външен поглед: Бананови мъфини с рози от Софи и нейния Foodie Boulevard

Това наше кулинарно предизвикателство, розите в храната, в комбинация с новата ни колекция сладка с рози без захар, в която толкова вярваме, че веднага искахме да бъде опитана от някое по-критично и опитно небце, някак естествено ни доведе до идеята за обмен с кулинарните блогъри на България, които харесваме и следим, които ни вдъхновяват. Те пък от своя страна на драго сърце се съгласиха да подложат трите нови вкуса сладко от  рози на безмилостен тест и да си кажат открито и без цензура заслужават ли тези продукти тяхното доверие и честта да бъдат част от кулинарните им творения. С голямо вълнение и с малка доза страх (все пак да поискаш безпристрастна оценка означава да си готов на добро и на лошо), разпратихме първите бурканчета със сладка към четири адреса и зачакахме нашето отбрано жури да отсъди…

В резултат, днес ви представяме като гост-автор първият ни и много усмихнат кулинарен критик – Софи от Foodie Boulevard! Своето кулинарно приключение тя нарича “пътят към добрата хапка”, а рецептите й хранят не само с питателен и здравословен вкус, но и са визуално пиршество. Безкрайно дружелюбна и много енергична, Софи бързо-бързо отворила трите бурканчета и се отдала на тестове и творчество. Първите й впечатления вече прочетохме и препрочетохме на Foodie Boulevard, заедно с рецептата за този оригинален Къпинов крем със сладко от рози без захар. Впечатлени сме от размаха и лекотата, с която Софи смесва вкусове и създава нови…  Тя получи 3 вкуса сладко: Чиста Роза, Роза и Ягода, Роза и Малина. А нейното предложение за рози и къпини в едно възприемаме като четвъртия вкус, допълващ флорално-плодовите ни комбинации, запечатани в бурканчета.

sofhie-foodie-boulevard

И понеже в Софи има наистина много енергия и идеи, тя ни е приготвила и тази изкусителна рецепта…

Бананови мъфини със сладко от рози 

За мъфините:

 • 1 банан
 • 500 мл. соево, кокосово или ядково мляко
 • 4-5 с.л. зехтин за готвене (може ядково олио)
 • 1/2 ч.ч. оризово брашно
 • 1/2 ч.ч. брашно от елда
 • 1/2 ч.ч. кокосово брашно
 • 2 с.л. рожков на прах
 • 1 яйце
 • 1/3 ч.ч. сладко от рози

За глазурата:

 • 200 гр. извара
 • 150 гр. сладко от рози

За декорация:

 • 100 гр. череши/малини/къпини/ягоди

Приготвяне:

Пасирайте банана. Към банана добавете яйцето, млякото, сладкото от рози и зехтина. Разбъркайте добре.

Към горните продукти добавете всички видове брашно и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини и печете на 180 градуса с вентилатор за около 30 минути. (В края на печенето проверете за готовност като забодете клечна за зъби в средата на мъфина. Ако клечката излезе чиста – мъфините са готови. Ако по нея има тесто – изключете фурната и оставете мъфините вътре за още 10-15 минути).

Охладете мъфините върху решетка. За глазурата пасирайте изварата със сладкото от рози и шприцовайте мъфините по желание. Декорирайте и поднесете.

banana-muffins-with-rose-jam-by-sofhie-from-foodie-boulevard

No Comments Yet.

Leave a comment