Коктейлът: Пиперлива Роза

В разгара на най-горещите летни дни, вечер имаме нужда от свежест и разхлаждане. Точно такъв коктейл сме ви приготвили. Комбинацията между флоралния вкус на роза, леко горчивата свежест на грейпфрут и деликатната лютива нотка на черния пипер спечели своите фенове докато тествахме рецептата. Затова горещо препоръчваме да предизвикате бармана в себе си и да изпробвате този коктейл у дома.

Основата на "Пиперлива Роза" е инфузия на водка с рози. Това е един от най-ефектните алтернативни начини за приложение на насипния чай от рози през лятото. За да си приготвите инфузия за 4-5 коктейла, накиснете в стъклен буркан 2 супени лъжици сушен розов цвят в 250 мл. водка. Оставете сместа в хладилника за едно денонощие като разклащате буркана от време на време. На следващата вечер сте готови да забъркате коктейлите!

Съставки

За инфузията:

За коктейла:

  • 50 мл. инфузия водка с рози
  • 30 мл. захарен сироп с черен пипер
  • 50 мл. сок от грейпфрут
  • 100 мл. тоник

Преди да забъркате коктейлите имате нужда от още нещо - захарният сироп с пипер. За да го приготвите, смесете вода и захар в съотношение 1:1 и загрейте на слаб огън, като разбърквате докато захарта се разтвори. Добавете 7-8 прясно счукани зърна черен пипер, разбъркайте и оставете сиропа да се охлади.

В стъклена чаша с лед сипете водката с рози, захарния сироп, сока от грейпфрут и тоника. Разбъркайте и сервирайте с къси сламки. Ако ви се намират свежи розови листенца в градината или от някоя саксия, можете да използвате 2-3 за декорация.

Сервирайте по залез и се насладете на лятната вечер в добра компания...

Cocktail with rose-infused vodka

Peppery Rose cocktail recipe

No Comments Yet.

Leave a comment