Мурсалски чай, с участието на Симона Халачева

Дълголетие и Здраве, непреходните ценности на живота се съхраняват в близостта с природата. Стига да излезем от затворените градски стени и да вдишаме с пълни дробове свеж въздух. Изкачване в планината, двудневен поход или просто разходка в парка – важното е да сме навън. Ето, и Симона наднича между боровете с термо-чаша в ръцете.

Растение-ендемит от планинските райони на Балканите, мурсалксият чай под формата на запарка традиционно се използва като естествен лек срещу простуда, грип, кашлица и алергии. Билката има антиоксидантно и имуноукрепващо действие; съдържа редица микроелементи отговорни за правилното функциониране на човешкия организъм – цинк, желязо, мед, натрий, калий и др. Намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт и инсулт. Спомага превенцията на ракови заболявания и остеопороза. Забавя стареенето на клетките. Вярва се, че ежедневната консумация на този чай е ключът към дълголетието на хората в Родопите.

Внимание към дизайна – това е основният инструмент, с който новата чаена колекция на Rosey’s mark привлича погледа. Трите вида чай – роза, лавандула и мурсалски чай – са лесно разпознаваеми като част от една колекция, като са цветово кодирани в розово, лавандулово-лилаво и чаено-зелено. Лицето на опаковката е украсено от нежни акварелни илюстрации. Мигновеното възприятие се улеснява допълнително и от името и свойствата на всеки вид чай, указани кратко и ясно едновременно на български и английски език. Създаден за ежедневна консумация, в тази опаковка чаят на Rosey’s mark изглежда привлекателно и за подарък-посланик на българския вкус.

mursalski-tea-mood

“Криеница”

mursalski-mountain-tea-simona

“Здрав дух в здраво тяло, с мурсалски чай и разходка”

Екип:
Модел: Симона Халачева
Фотография: Мери Калъчева
Дизайн на опаковката: Анна Николова
Планиране и текст: Росица Паунова

No Comments Yet.

Leave a comment