Горещо мляко с рози

С отлитащите от календара октомврийски дни консумацията на чай отново ни става ежедневие. И докато поредната чаша чай от рози романтично вдига пара, прииска ми се малко разнообразие. Затова замених водата с мляко!

След кратко проучване се оказа, че чаените напитки с мляко са традиционни в Индия. Особено в някои индийски провинции, гореща напитка  от чай, мляко и различни екзотични подправки на име “масала” е на голяма почит и ежедневно се консумира дори на улицата, като се счита, че помага на усвояването на храната и процесите на храносмилането.

По-лесен и често използван метод за приготвяне на чай с мляко е смесването на вода и мляко в съотношение едно към едно.

hot-milk-with-roses

Нашето горещо мляко с рози обаче се приготвя само с пълномаслено мляко, за по-плътен и богат вкус. Количеството мляко за една чаша се загрява почти до кипване, с една пълна чаена лъжичка сушени рози Rosey’s mark. Оставя се да престои 3-4 минути и се прецежда, като розите се притискат, за да придат в по-голяма степен вкус и аромат. За подсладител можете да добавите лъжица мед, дори можете да поръсите с канела. Истинска наслада, която чудесно върви с хубава книга или друга любима форма на релакс в хладен ден!

rose-milk

No Comments Yet.

Leave a comment