Чай Лавандула, с участието на Симона Халачева

Релакс и Спокоен сън – толкова нужни след стремглавия и претрупан с мисли и действия ден на градското момиче. Чаша чай от лавандула се подава над топлите завивки в отпочиващите ръце на Симона. Какви ли мисли довява в главата й отпускащият лавандулово-лилав аромат?

В Долината на Розите в България се намират и обширни лавандулови полета, които превръщат страната в световен лидер в отглеждането на лавандула. Характерна подправка във френската и средиземноморската кухня, сушената лавандула под формата  на чай е известна с успокояващите и обезболяващите си свойства. Чаша чай от лавандула може да помогне при безсъние, нервност, стрес и сърцебиене. Намалява главоболието и  менструалните болки. Използван също при редица храносмилателни оплаквания като нервен стомах и метеоризъм.

Романтична и стилна, новата визия на чаената колекция, която за първи път включва и лавандула, цели да запази усещането за лукс и изящество, познато от серията луксозни подаръчни кутии в сребристо на Rosey’s mark. Сега обаче акцентът е насочен към предлагането на една достъпна и удобна опаковка за любителите на био чай, които консумират топлата напитка ежедневно. При комбинацията на тези две цели се роди хартиеният плик с функция за многократно затваряне.

lavender-tea-basket

“Кошница за Лека Нощ”

lavender-thoughts

“Лавандулово-лилави мисли”

lavender-sleep-recipe

“Рецепта за Спокоен Сън”

lavender-tea-bedtime

“Релакс в чаша чай от лавандула”

Екип по създаването на проекта:
Модел: Симона Халачева
Фотограф: Мери Калъчева
Дизайн на опаковката: Анна Николова
Планиране и текст: Росица Паунова

No Comments Yet.

Leave a comment